geld besparen

Top 10 tips om te besparen op je tv en internet abonnement

Internet en televisie is niet meer weg te denken in ons huishouden. Deze opkomst zorgt helaas wel voor de nodige concurrentie. Hierdoor weet je als klant niet meer welk abonnement je het beste kunt toepassen. De gemiddelde MB prijs is enorm gedaald en daarentegen zijn het aantal opties en gratis services gestegen. Als consument is het moeilijk te bepalen welke diensten nu echt relevant zijn, en welk tarief hanteerbaar is. hie In dit artikel lees je verder hoe je het beste kunt besparen op je tv en internet abonnement.

Top 10

 Maak gebruik van gratis sms en beldiensten, deze diensten hebben zeer recentelijk nog een enorme opmars gemaakt. Waarom zou je een betaalde sms versturen als je dit gratis kan verzenden via Whatsapp? Zorg ervoor dat al je vrienden en kennissen gebruik maken van deze dienst zodat je er optimaal en gratis plezier aan kunt beleven. In Nederland is de groep Whatsapp gebruikers groot
genoeg om er je voordeel uit te halen.

 Vermijd de ‘alles in 1 pakketten’ , Met alleen een tv en internet abonnement zonder vast bellen ben je al € 60 per jaar goedkoper uit. Mocht je wel van plan zijn om veel gebruik te maken van je vaste lijn, let dan goed op de verbruikskosten. Mobiel bellen kan namelijk in veel gevallen veel goedkoper zijn. Zet je belgebruik op een rijtje en bel zoveel mogelijk gratis via Skype. Het kost even wat moeite om het uit te zoeken maar het is de moeite meer dan waard.

 Laat je niet misleiden door actietarieven, deze kunnen namelijk op het eerste gezicht voor korte termijn voordelig lijken maar je kan bedrogen uitkomen. Van abonnement wisselen is ook niet iets wat je jaarlijks wilt veranderen. Mocht je toch in de verleiding komen met een actietarief, zorg er dan voor dat je alles tot in de puntjes leest en bestudeert. Een van de websites die je daarbij kan helpen is: tv en internet vergelijken doe je zo!

 Gratis tv kijken met Digitenne, gratis tv kijken is mogelijk via de techniek waarvan Digitenne gebruik maakt. Wel moet je in het bezit zijn van een Digitenne kastje/decoder, deze zijn via marktplaats te verkrijgen. Houd er wel rekening mee dat je alleen Nederland 1, 2 en 3 kunt ontvangen. Veel mensen hebben hier genoeg aan maar als je meer wilt ontvangen kun je kiezen voor een goedkoop alternatief van 12,50 per jaar bij Digitenne. Je hebt dan toegang tot 27 zenders.

 Je vergoeding claimen bij een storing, in Nederland is het via de wet geregeld dat je het abonnements geld terug kan vorderen als er een storing plaatsvindt. Als de storing minimaal 12 uur geduurd heeft kun je hiervoor een compensatie aanvragen.

 Houd je werkelijke snelheid in de gaten, je snelheid is altijd afhankelijk van meerdere factoren. De lengte van de kabels, de kwaliteit van je modem en router en de afstand tot aan de wijkcentrale. Het kiezen van een juiste snelheid is niet altijd even simpel.

 Maak gebruik van gratis virusscanners,het is een must om gebruik te maken van een virusscanner Je kunt je direct abonneren bij bekende partijen of providers bieden een gratis virusscanner aan.

 Bekijk de extra opties goed, providers willen door de hevige concurrentie zich zoveel mogelijk onderscheiden met tarieven en overige diensten. Lees dus altijd goed na hoe de extra dienst is verwerkt in de prijs en of dit daadwerkelijk voordeliger uitkomt.

 Direct overstappen als je teveel betaalt, iedereen vindt het eng om zomaar over te stappen. Dit is een van de redenen waarom mensen te lang met hetzelfde abonnement blijven rondlopen. Met de laatste ontwikkelingen is het onnodig om te lang bij hetzelfde abonnement te blijven. Alle providers zijn tegenwoordig aangesloten bij een centraal overstap systeem. Dit maakt dat de fouten bij een overstap drastisch zijn verminderd

 Houd rekening met bijkomende kosten, let goed op de bijkomende kosten. Als je hier alert op bent kun je jezelf flink wat besparen.

Maak met plezier gebruik van je abonnement, wees alert en bespaar op onnodig hoge kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *