Kosten besparen met een loodgieter – wordt er zelf een!

Wat brengt je tot een beroepskeuze als loodgieter Rotterdam? Een familie die traditie als loodgieters heeft? Een passie om met je handen iets te maken? Een drive om mensen te willen helpen?

loodgieter (2)Bij velen word het overgedragen in de familie denk ik zomaar. Een lopend bedrijf overnemen van een familielid geeft toch iets meer zekerheid dan vanaf 0 te beginnen. Niettemin zijn er nog steeds nieuwe loodgietersbedrijven die worden gestart. Er zijn nog mensen die een passie en een drive hebben. Deels omdat ze daar het beste in zijn en deels omdat ze toch een keuze moeten maken. Die laatste zijn het minst kansrijk maar zij die het vanuit een drive en passie doen die hebben een goed kans om te slagen. Het bedenken en installeren van oplossingen met middelen waarvan je weet hoe je er mee om moet gaan geeft voldoening en smaakt naar meer.

De basis en dan?

Als je de keuze eenmaal hebt gemaakt dan is het nog een lange weg te gaan om helemaal klaar te zijn voor het vak. Eigenlijk ben je dan klaar met de basiskennis want je blijft je hele carrière door werken aan kennis opdoen van nieuwe en bestaande producten. Je bent nooit klaar maar dat is ook het mooie er van. Er blijven zich in de loodgieterswereld steeds weer vernieuwingen aankondigen. Je kunt niet achterover in de luie stoel gaan zitten en achterover leunen. Misschien even dan maar zeker niet te lang. Uitdagend of vermoeiend? Ik zou denken uitdagend om je steeds weer te kunnen verbeteren in een vak dat voor iedereen nodig is want heel veel werkzaamheden zijn zo specifiek geworden dat de hobbyist ze niet meer kan doen. Modernisering met computers heeft zijn intrede gedaan waardoor ook de jongeren die met de spelcomputers en computeronderwijs zijn opgegroeid zich thuis moeten voelen in deze wereld.

Blijven leren is het motto

Het is een vak waarvan je bijna met zekerheid kunt zeggen dat het zal blijven voortbestaan. Immers opnemen van offertes, maatwerk en installatie zal nooit helemaal door een machine gedaan worden. Misschien worden deze woorden ooit als belachelijk gezien maar op dit moment is er zeker geen zicht op een zodanige modernisering. Zoals bij veel ambachten zal het blijven bestaan want de kennis en ervaring zit niet in een machine maar in een mens. En vak met een toekomst dus dat jongeren moet aantrekken om er voor te kiezen. Het is aan de bestaande bedrijven om de jeugd aan zich te binden door ze een toekomst te bieden en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.

Voor als je op zoek bent naar een goedkope loodgieter, verwijs ik je graag door naar loodgieter Amsterdam en Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *